Jon van Gent

Wie ben ik?

Mijn naam is Jon van Gent en ik heb verschillende HBO- en Post-HBO studies afgerond binnen het kader van het begeleiden van mensen.

De rode draad in mijn leven is dat ik al vroeg een besef had dat je als persoon niet alleen staat, maar altijd in relatie met een ander en ik heb hierdoor een diep inlevend en invoelend vermogen ontwikkeld hoe ik in deze relatie sta en hierin kan bijstaan.

Heb ervaren wanneer ik emotionele pijn voel dat het helpt dit te delen om te kunnen helen. Dat ik dan iemand nodig heb om mijn gevoelens en gedachten te vertellen en hierdoor afhankelijk ben van anderen mensen om tot ontwikkeling te komen.

Door het ouder worden, levenservaring, werkervaring en persoonlijke ontwikkeling heb ik mogelijkheden ontwikkeld om onvoorwaardelijk in gesprek te kunnen gaan.

Door mijn ervaring van 25 jaar in de verstandelijk gehandicaptenzorg heb ik vele gesprekken gevoerd met ouders van kinderen met een verstandelijk beperking. Door die gesprekken ben ik er achter gekomen dat de ouders met problemen zitten en deze niet voldoende besproken worden binnen de stichtingen waar hun volwassen kinderen wonen of hun dagbesteding hebben. Dat heeft mij geraakt.

Binnen mijn praktijk bied ik individuele Life-Coaching, Relatiecoaching, Workshops, Lezingen en Huiskamerbijeenkomsten aan, waarin aandacht hebben voor elkaar op de voorgrond staat.

Naar mijn idee is de emotionele band tussen de ouders en hun kind met een verstandelijke beperking nog te onbelicht. Mijn missie is dat ouders meer plezier in het contact met hun kind hebben en ruimte krijgen om een aantal dingen te verwerken.

 

Opleiding

In de afgelopen jaren heb ik verschillende studies gevolgd. Een opsomming:

  • HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Rotterdam
  • HBO Energetische Therapie in Utrecht
  • VO Post HBO Supervisie en Coaching in Rotterdam
  • Post HBO Life-Coaching in Amersfoort

Naast de verschillende studies heb ik korte opleidingen, cursussen en workshops gevolgd op gebied van communicatieleer, relaties, kennis van ziektebeelden, meditatie en de wisselwerking tussen het denken en het lichaam.

Het lezen van vakliteratuur en boeken scherpt mijn wijze van denken en stimuleert mijn inlevend en invoelend vermogen.

Binnen de praktijk “In Verbondenheid Zijn”  blijf ik me ontwikkelen. Dit ter bevordering van mijn kwaliteiten, vaardigheden en van de dienstverlening.

De levensregel “ik ben een eeuwige beginneling”, volg ik nauwgezet, omdat ik van mening ben dat ik de waarheid niet in pacht heb en elke dag weer leer. Wel heb ik kennis, kunde en levenservaring in huis waarmee ik een ouder van dienst kan zijn.

 

Reacties zijn gesloten.